Tevékenységünk

A Totem Alkotó Műhely fogyatékkal élők önálló életviteléhez, foglalkozási és társadalmi integrációjához járul hozzá tevékenységrendszerével. A tevékenységeit szakmai sztenderdek alapján végzi.

Az eredeti szakmai célok, és célcsoport specifikus ellátási rendszer az utóbbi 2 évben hívta fel a figyelmet a szolgáltatásfejlesztésre, a minőségi kritériumokra, a vezetésre, a szervezeti működésre, az eddigi szervezeti aspektusok vizsgálatára.

A szervezet elemi és foglalkozási rehabilitációs munkája mellett közösségépítő, felnőttképzési- és mentális programokat is szervez.

Tapasztalatunk, hogy elsődleges célcsoportunk, a fogyatékkal élő személyek mobilitásukban is erősen korlátozottak, ezért tevékeny­ségeinket szükséges közel vinni hozzájuk, illetve személyi segítőként kísérőt, esetenként önkéntes szakembert biztosítani számukra.

Két nyertes európai uniós pályázatunknak köszönhetően Önkéntes pontunk nyílt Sándorfalván (TÁMOP 5.5.2) a másik programunknál (TÁMOP 2.6.2) pedig lehetőséget kaptunk, mint munka-erőpiaci szolgáltatást végző szervezet kapacitásfejlesztésre, így jelenleg folyamatban van minőségirányítási rendszerünk bevezetése (TQM).

A kapacitásfejlesztésnek köszönhetően a tevékenységi körünk bővült, így új elemként felnőttképzési programokat indítunk, valamint munkaerőpiaci szolgáltatásokat is nyújtunk. Szervezetfejlesztés