Szervezetfejlesztés

Szervezetünk általános célja a hátrányos helyzetű csoportok, első­sorban fogyatékkal élő-, illetve tartósan egészségkárosodott sze­mélyek esélyegyenlőségének elősegítése, életminőségük javítása.

Szeretnénk elősegíteni, hogy a célcsoporti tagok részesüljenek a szükséges rehabilitációs szolgáltatásban, megkapjanak minden lehetőséget ahhoz, hogy csökkenjenek a fogyatékossággal járó nehézségeik, ennek alapján mind teljesebb emberi életet élhessenek, konstruktív szerepet töltsenek be a társadalomban, és másokkal egyenlően vehessenek részt a közösségi életben, annak minden területén.

Ennek megfelelve több mint 15 éve végzünk szociális célú segít­ségnyújtást: szervezetünk munkatársai és önkéntes segítőink élet­vezetési, illetve rehabilitációs tanácsadást nyújtanak, segítik az időskorúak gondozását, szerveznek rekreációs programokat.

A jelen projekt fő célja a célcsoport igényeihez illeszkedő rugalmas szolgáltatási struktúra megvalósítása, megváltozott munkaképességű-, kiemelten a látássérült személyek speciális életviteli és munkaerőpiaci támogatásának szervezeti szintű biztosítása.

Szervezetfejlesztéssel kapcsolatos célok:

• szervezeti hatékonyság fejlesztése, szolgáltatás és minőségfejlesztés
  • szélesebb körű célcsoporti elérés
  • fogyatékkal élő célcsoportunk igényeihez rugalmasan illeszkedő, új szolgáltatások kiajánlása,
  • szolgáltatás elégedettség növelése

A tevékenységi kör bővítésével a szervezet az eddigi látókörbe került célcsoportok mellett, nyitni kíván a fiatalabb célcsoport felé, akiknek akár sérültsége, vagy akadályozottsága, vagy negatív munka-erőpiaci kilátásainak okán szükséges a rehabilitáció. Egyesületünk így komplex segítséget képes nyújtani az ügyfeleink élethelyzet nehézségeinek leküzdésében.

Szolgáltatásaink közé tartozik: Munkaerőpiaci szolgáltatásaink.