Képzőintézmények részére

A felméréseink és személyes beszélgetéseink alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy az intézményeknek szükségük van a segítségünkre, ha fogyatékkal élő személy iratkozik be a képzésbe. A tananyag infokommunikációs szempontból történő akadálymentes változatának biztosítása, a technikailag rendelkezésre álló eszközök megismerése és használatának elsajátítása, a gyakorlatok környezeti és technikai adaptációja, a biztonságos feladatvégzés biztosításának megmutatása területén egyesületünk kész az együttműködésre.

A képzőintézmények megismerkedhetnek ezekkel a szolgáltatásainkkal, személyre szabott, egyéni segítséget kérhetnek a szakembereinktől. A workshopon az aktuális kérdéseiket feltehetik, tapasztalataikat kicserélhetik, a fontosabb ismereteket gyakorlatban megtanulhatják, nyomtatott összefoglaló anyagot kapnak a legfontosabb lépésekről, technikákról.

A felnőttképző intézmények felkeresése alkalmával láthatóvá vált, hogy az intézmények nincsenek felkészülve látássérültek képzésére. Alapvetően több képzőintézmény pozitív szándékai ellenére, konkrét képzési módszertani segítséget igényelnek ahhoz, hogy felkészülten vállalhassák látássérült hallgató képzését. Részükre tanácsadás formájában segítséget kívánunk nyújtani a fizikai akadálymentesítés, illetve az akadálymentesített tananyagok, speciális szoftverek, fejlesztési-, tanulás módszertani témakörökben.